Hoe wordt een dak gebouwd?

Een eenvoudige, in stokken gebouwde driehoekige dakconstructie bestaat uit drie hoofdcomponenten. Ten eerste is er een nokplaat, een horizontaal houten element op de top van het dak, dat de top van de dakdriehoek vormt.

Hoe wordt een dak gebouwd?

Een eenvoudige, in stokken gebouwde driehoekige dakconstructie bestaat uit drie hoofdcomponenten. Ten eerste is er een nokplaat, een horizontaal houten element op de top van het dak, dat de top van de dakdriehoek vormt. Vervolgens volgen de spanten, die aan het nokbord zijn bevestigd en naar beneden naar de buitenmuren hellen. Dakconstructie voor woningen is het frame en de dakbedekking die op de meeste vrijstaande huizen in koude en gematigde klimaten wordt aangetroffen.

Dergelijke daken zijn voornamelijk van hout gebouwd, hebben een aantal verschillende vormen en zijn bedekt met verschillende materialen. De top van een dak wordt een nok genoemd, de onderkant is de dakrand en schuine randen worden harken genoemd. Waar twee dakvlakken elkaar ontmoeten in een binnenhoek is een vallei, terwijl op een buitenhoek de kruising een heup is. Aan al deze daken ligt het frame ten grondslag, dat bestaat uit spanten of spanten.

David Bitan is een dakdekker, erkende aannemer en de eigenaar en oprichter van Bumble Roofing gevestigd in Zuid-Californië. Daarnaast wordt de steilheid of helling van een dak in de eerste plaats bepaald door het materiaal dat het dak bedekt en andere aspecten van het esthetische ontwerp. Het waterdicht maken van dit kwetsbare deel van het dak is altijd de beste methode om schade door ijsdammen aan het dak en het interieur te voorkomen. Als u deze termen begrijpt, kunt u uw dakconstructie en eventuele dakschattingen beter begrijpen, zodat u ze van appels met appels kunt vergelijken.

Flitsen helpt water af te stoten overal waar het dakoppervlak wordt gebroken door dakkapellen, kruisende dakvlakken en uitsteeksels, en ook langs de dakranden. Het dakframe moet zodanig zijn ontworpen dat het bestand is tegen een structurele belasting, met inbegrip van zogenaamde dode belasting, het eigen gewicht en het gewicht van de dakbedekking, en extra belasting, de zogenaamde milieubelasting, zoals sneeuw en wind. Als u eerst een oud dak moet afscheuren, kunt u de kosten van zelfs een eenvoudige vervanging van een asfaltshingdak verdubbelen. In andere gevallen worden planken van georiënteerde strengen of multiplex van het dakterras gebruikt om de dakbedekking te ondersteunen.

Carpenter gebruikt een pneumatische spijkermachine om multiplexomhulsels aan de dakspanten te bevestigen, in dit geval een reeks dakspanten. Ongeacht het type dak dat u wilt bouwen, moet veiligheid altijd een prioriteit zijn, aangezien dakwerk gevaarlijk kan zijn en valapparatuur altijd moet worden gebruikt. Hoe belangrijk daken ook zijn, ze worden zelden nauwkeurig geïnspecteerd, hetzij door bouwinspecteurs tijdens de bouw, hetzij door huisinspecteurs voorafgaand aan een verkoop. Daken worden ook aangeduid als warm of koud dak, afhankelijk van hoe ze zijn ontworpen en gebouwd met betrekking tot thermische isolatie en ventilatie van gebouwen.

Met meer dan 12 jaar ervaring in de bouwsector is David gespecialiseerd in het restaureren, repareren en onderhouden van residentiële, commerciële en industriële daken. Metalen dakbedekking is vaak een onderdeel van energiezuinige daksystemen waarbij de weerkaatsing van zonnestraling wenselijker is dan de warmteabsorptie van asfalt. In het VK zou een betonnen pannendak normaal gesproken spanten hebben met een middelpunt van 600 mm (24 inch), daklatten in het midden van 300 mm (12 inch) en plafondbalken in een centrum van 400 mm (16 inch). Asfaltshingles zijn het meest gebruikte dakbedekkingsmateriaal in Noord-Amerika en vormen maar liefst 75% van alle daken met steile hellingen.