Waar is een woondak van gemaakt?

Asfaltshingles, het meest voorkomende dakbedekkingsmateriaal voor woningen dat in de Verenigde Staten wordt gebruikt, zijn populair omdat ze economisch en eenvoudig te installeren zijn. Deze shingles kunnen worden versterkt met glasvezel of organische materialen (cellulose) zonder het uiterlijk van de dakspaan te veranderen.

Waar is een woondak van gemaakt?

Asfaltshingles, het meest voorkomende dakbedekkingsmateriaal voor woningen dat in de Verenigde Staten wordt gebruikt, zijn populair omdat ze economisch en eenvoudig te installeren zijn. Deze shingles kunnen worden versterkt met glasvezel of organische materialen (cellulose) zonder het uiterlijk van de dakspaan te veranderen. Thermoplastische polyolefinen (TPO) Dit type dakmateriaal is een mengsel of legering van polypropyleen of polypropyleen en EPR (ethyleenpropyleenrubber) of EPDM (ethyleenpropyleen-dieenterpolymeerrubber). Deze worden beschouwd als extreem duurzame membranen en worden aangeboden in verschillende diktes, waardoor ze een uiterst aantrekkelijke optie zijn voor commerciële daken.

Het wordt echter ook gebruikt op woondaken zonder helling. Dit is een synthetisch rubberen dakmembraan dat is samengesteld uit propyleen en ethyleen. Deze materialen zijn afgeleid van aardgas en olie. EPDM is een materiaal dat begint te worden vervangen door TPO-membraandaken.

Het is bewezen dat metalen daken, voornamelijk gemaakt van aluminium of staal, de tand des tijds doorstaan. Titanium, zink en koper worden ook gebruikt voor gespecialiseerde architecturale toepassingen in woningen. Hoewel metalen dakbedekkingen duurder zijn dan de meeste andere dakbedekkingsmaterialen, wordt het ook beschouwd als de meest duurzame en sterkste optie die er is. PVC wordt beschouwd als een langetermijnoplossing voor het dak van een gebouw.

Een PVC-dakmembraan is samengesteld uit flexibel, dik, UV-bestendig thermoplastisch materiaal. Sommige opties bevatten weekmakers, pigmenten, harsen, glasvezel en andere soorten chemicaliën. PVC wordt het meest gebruikt in commerciële gebouwen. Nog niet zo lang geleden waren asfaltshingles, leisteen, klei of betonnen tegels ongeveer de enige dakbedekkingsopties.

Tegenwoordig bieden geavanceerde dakbedekkingsmaterialen een ongekend scala aan alternatieven, evenals een nieuwe look voor bestaande materialen. Geavanceerde zonnecollectoren integreren naadloos in bestaande dakspanen en genereren tot 1 kilowatt energie per 100 vierkante voet. Ze zijn vooral goed voor zonnige daken in verenigingen van huiseigenaren die typische zonnepanelen verbieden. Hoewel ze kunnen helpen om de energiekosten te compenseren met zonne-energie, kosten ze ook meer dan traditionele zonne-opties.

Asfaltshingles zijn de meest voorkomende dakbedekkingsmaterialen in Amerika omdat ze onder alle omgevingsomstandigheden effectief zijn. De kwaliteit varieert sterk, dus vraag of ze voldoen aan de windtesten ASTM D3161, klasse F (110 mph) of ASTM D7158, klasse H (150 mph) en de duurzaamheid van de AC438.In elkaar grijpende panelen bootsen leisteen, klei of gordelroos na en zijn ze bestand tegen schade veroorzaakt door hevige regenval (tot 8,8 inch per uur), wind van 120 mijl per uur, opbeurend, hagel en cycli van invriezen en ontdooien. Daarom zijn ze een economische, effectieve keuze voor natte, winderige gebieden of gebieden die gevoelig zijn voor bosbranden. Sommige met stenen beklede stalen daken hebben een garantie voor de levensduur van het huis.

Leisteendakbedekking gaat meer dan 100 jaar mee. Het zal niet branden, is waterdicht en bestand tegen schimmel en schimmel. Leisteen is effectief in natte klimaten, maar is duur, zwaar en kan gemakkelijk kapot gaan als je erop stapt. Houd hier rekening mee als u in een gebied woont waar hagel wordt ervaren.

Rubberleisteen ziet er natuurlijk uit en kan met een mes worden gesneden om op ingewikkelde daken te passen, zoals die in Victoriaanse huizen. Daken van rubberleisteen gaan 100 jaar mee, maar kunnen beschadigd raken door schotelantennes en lopen. Ze kunnen dus ook gevoelig zijn voor hagelschade, vergelijkbaar met leisteen. Dakbedekkingsprofessionals die zijn opgeleid om rubberleisteen te installeren, zijn misschien moeilijk te vinden.

Dakpannen van klei en beton zijn bestand tegen schade door tornado's, orkanen of winden tot 125 mijl per uur en zelfs aardbevingen, volgens A Summary of Experimental Studies on Seismic Performance of Concrete and Clay Roofing Tiles van de University of Southern California voor het Tile Roofing Institute. Ze zijn goed in warme, droge klimaten. Ze hebben mogelijk extra ondersteuning nodig om hun gewicht te dragen, en ze zullen waarschijnlijk breken als ze verder lopen. Groene daken zijn bedekt met planten en kunnen de luchtkwaliteit verbeteren, de waterafvoer verminderen en huizen isoleren om stedelijke warmte-eilanden te verminderen.

Ze hebben echter extra structurele ondersteuning, een dampremmende laag, thermische isolatie, waterdichting, drainage, waterfiltratie, aarde, compost en planten nodig. Hun geschatte levensduur is 40 jaar. Deze zware dakbedekking bestaat uit lagen asfalt, teer of lijm met daarop een aggregaat en is alleen voor platte daken. Teer- en grinddaken, ook voor platte daken, zijn het meest geschikt voor dakdekken met veel voetverkeer.

Deze daken kunnen in de zomer plakkerig worden en het is moeilijker om sneeuw van deze daken te scheppen in vergelijking met gladde oppervlakken. Ze kunnen 20 tot 25 jaar meegaan. Asfaltshingles zijn tegenwoordig het meest populaire dakbedekkingsmateriaal voor huiseigenaren. Ze zijn relatief kostenefficiënt in vergelijking met de andere typen, zijn overal verkrijgbaar en zijn er in vele stijlen en kleuren.

Van asfaltshingles is aangetoond dat ze een stevig en duurzaam dak creëren, tegen veel lagere kosten dan het maken van een dak van andere materialen. Dit materiaal ziet er ook mooi uit met koperen regengoten en kan je huis erg droog houden als het op de juiste manier wordt geïnstalleerd. Glasvezelasfaltshingles zijn gemaakt van een glasvezelbasis die is bedekt met asfalt. Het asfalt houdt water buiten en beschermt je huis tegen waterschade.

Asfalt wordt normaal gesproken ook gemengd met keramische stukken die UV-stralen kunnen weerkaatsen, zodat het dak niet door de zon wordt gebleekt. Organische asfaltshingles zijn gemaakt van gerecyclede materialen, vaak gerecycled papier. De dakspaan is gemaakt van het gerecyclede materiaal als basis, waarna het asfalt eroverheen wordt gelaagd. Het asfalt creëert een waterdichte barrière die de elementen uit je huis houdt.

Leisteen is een verfijnd en elegant ogend daktype. Ze kunnen niet rotten, waardoor ze perfect zijn om je huis watervrij te houden. Bovendien zijn ze gemakkelijk te onderhouden en gaan ze tot 100 jaar mee, wat betekent dat je niet degene hoeft te zijn die ze ooit vervangt. Dat waren de 5 meest voorkomende soorten daken in woonhuizen.

Elk materiaal is verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren, dus daar moet u rekening mee houden bij het uitkiezen van dakgoten. We bieden aanpasbare naadloze dakgoten, zodat u zeker weet dat u de perfecte match vindt als u besluit om met ons mee te gaan. Het kiezen van het juiste daktype voor een nieuw huis of voor een renovatie kan moeilijker zijn dan de meeste mensen zich kunnen voorstellen. Welke is geschikt voor jou?.

Residentiële daken kunnen worden gemaakt van asfalt, keramische tegels, leisteen, hout en metaal. Asfaltshingle is het meest voorkomende en over het algemeen goedkoopste dakbedekkingsmateriaal. Tegenwoordig bestaat er een grote verscheidenheid aan dakbedekkingen, elk met zijn eigen voordelen, afhankelijk van het gebruik. De meest voorkomende dakbedekkingsmaterialen die beschikbaar zijn, zijn asfalt, hout, metaal, klei, cement en leisteen, glas en plastic en vloeibare kunststofcoatings.

Hoewel de dakbedekkingsprofessional de dakspanen eerst met spijkers aan het dak zal bevestigen, hebben de dakspanen van IKO een door warmte geactiveerd afdichtmiddel dat helpt om een betere windbestendigheid te bereiken. Als u in de dakbedekkingsindustrie werkt, kunt u misschien het verschil zien tussen de composietdakspanen en het dakbedekkingsmateriaal dat het nabootst. Als u echter echt wilt dat uw dak opvalt, moet u overwegen een luxe asfaltshingle, een metalen dak met staande naad, een synthetisch dak, een cederschuddak of een dak in leisteen. Een dak in leisteen is een van de mooiste en duurzaamste daksystemen op de markt, maar het is ook een van de (zo niet de duurste) daksystemen.

Hier is uw complete gids voor het kopen van een dak om alles te weten te komen over het kopen van een nieuw dak. Nieuwere dakbedekkingsmaterialen en bouwmethoden maken ook gebruik van de energie van de zon en helpen het warmte-eilandeffect op de omgeving te verminderen. Composiet shingles zijn uniek omdat ze zijn ontworpen om er precies zo uit te zien als een cederschuddak of een dak. Er zijn verschillende nationale en lokale bouwvoorschriften die de structuur van uw dakframe bepalen.

Naast traditionele dakbedekkingsmaterialen worden nieuwe milieuvriendelijke materialen en daksystemen onderzocht. Hoewel niet zo gebruikelijk als asfalt, wordt metalen dakbedekking met staande naad steeds populairder in de dakbedekkingsindustrie. Als u wilt weten hoeveel u moet budgetteren op basis van het type dakbedekkingsmateriaal dat u kiest, bekijk dan The Average Cost to Tear Off and Replace Your Roof. Het meest voorkomende type asfaltshingle, dat voornamelijk wordt gebruikt in de woningbouw in de Verenigde Staten, is 305 mm bij 914 mm (12 inch bij 36 inch) groot.

Ontdek alles wat u moet weten over uw aanstaande dakvervanging door nu The Complete Guide to Purchasing a Roof te downloaden. Het is van cruciaal belang om alle onderdelen van een huisdak te begrijpen om een probleem aan een dakbedekkingsprofessional uit te leggen en te begrijpen waar hij of zij het over heeft wanneer hij of zij reparaties uitvoert. .