Waar worden dakshingles gemaakt?

Gordelroos gemaakt met asfalt als hoofdingrediënt zijn de meest populaire gordelroos die in de VS wordt verkocht. Vandaag, en dus het asfalt dat in deze dakbedekkingsfaciliteiten wordt gebruikt.

Waar worden dakshingles gemaakt?

Gordelroos gemaakt met asfalt als hoofdingrediënt zijn de meest populaire gordelroos die in de VS wordt verkocht. Vandaag, en dus het asfalt dat in deze dakbedekkingsfaciliteiten wordt gebruikt. Onderscheid jezelf met een breed aanbod aan accent- en decoratieve sierproducten uit zowel composiet- als vinylproductlijnen. Bekijk onze effen kleuren en gemengde mixen om de natuurlijke cederlook te vinden die je zoekt.

Het upgraden van uw isolatie kan resulteren in lagere verwarmings- en koelingskosten. Ontdek hoeveel je zou kunnen besparen. Bezoek ons Building Knowledge-blog om meer te lezen over de laatste trends, innovaties en nieuws op het gebied van bouwmaterialen, constructie en ontwerp. Al uw CertainTeed dakbedekkingen, gevelbeplating, gips, plafonds en isolatie-informatie verzameld op één handige locatie.

Een uitgebreid hulpmiddel voor het schrijven van dakspecificaties waarmee gebruikers snel nauwkeurige dakspecificaties voor steile en lage hellingen kunnen schrijven voor het indienen van opdrachten. Productvergelijkingstool voor plafonds Elke dag worden duizenden tonnen grondstoffen en gefabriceerde materialen geleverd aan vrachtwerven en ontvangstdokken van hoogwaardige dakbedekkingsfabrieken in de Verenigde Staten. Deze materialen zullen worden omgezet in duurzame dakshingles van hoge kwaliteit en speciale producten die het respect hebben verdiend van talloze professionals uit de industrie en huiseigenaren. Tegenwoordig wordt het asfalt dat in deze dakinstallaties wordt gebruikt, verwerkt om te voldoen aan de strenge kwaliteitseisen die nodig zijn om sterke, maar flexibele dakspanen te creëren.

Kalksteengesteente, dat meestal per vrachtwagen of treinwagon bij fabrieken aankomt, wordt door molens tot een fijn kalksteenpoeder verwerkt. Dit poeder wordt vervolgens gemengd met het asfalt om een product te maken dat gevulde coating wordt genoemd. Op de productielijn wordt kilometers aan opgerolde glasvezelmat die dient als 'ruggengraat' van gordelroos uitgerold en in een coater gevoerd, waar de gevulde coating - oververhit tot meer dan 400 graden Fahrenheit - op de boven- en onderkant van de mat wordt aangebracht om een basisplaat te creëren. Vervolgens komen de gordelkorrels.

Gedolven gesteente dat geschikt is voor gebruik als granulaat, wordt onderworpen aan een proces waarbij een speciale keramische coating wordt aangebracht. De coating is zo gekleurd dat de korrels de gewenste shingle-kleuren creëren, en deze korrels zijn ontworpen om hun uiterlijk te behouden gedurende de levensduur van de dakspaan. Een dun laagje zand wordt op de basisplaat aangebracht terwijl deze in een pers wordt gevoerd waarin de korrels worden ingebed. Terwijl de plaat door een reeks rollen loopt, wordt er een fijne nevel water op gespoten en het verdampende effect van het water verwijdert warmte van de plaat.

Daarna wordt een strook afdichtmiddel op de plaat aangebracht om de shingles te beschermen tegen windschade. De afbeeldingen op onze website kunnen worden gebruikt om u te helpen bij uw aankoopbeslissing, maar mogen niet worden beschouwd als het enige referentiepunt. Als gevolg van verschillen in computerschermen, mobiele apparaten en printers, komen de getoonde afbeeldingen mogelijk niet exact overeen met de corresponderende kleur, textuur of uiterlijk. Om de werkelijke kleur, textuur of uitstraling van het product te verifiëren, vraag om het daadwerkelijke product te zien, verkrijgbaar via een aannemer of distributeur van CertainTeed.

GAF markeerde onlangs een spannende mijlpaal omdat het zijn inspanningen om circulariteit te creëren in de dakbedekkingsindustrie blijft bevorderen. De fabriek is bezig met het opschalen van activiteiten en voltooide de eerste productielijnen van GAF-shingles gemaakt met gerecycled asfaltshinggehalte. Atlas Roofing Corporation is een innovatieve, klantgerichte fabrikant van residentiële en commerciële bouwmaterialen. Atlas is in 1982 uitgegroeid van een enkele fabriek voor dakspanen tot een marktleider met 17 fabrieken in Noord-Amerika en wereldwijde productdistributie.

Building Products of Canada blijft voortbouwen op zijn eersteklas positionering door waarde toe te voegen aan zijn producten en aan zijn relaties, en door integriteit te behouden en stabiliteit te bieden, zelfs in tijden van crisis, duurzaamheid in een snel veranderende en steeds veeleisender wereld, en een hoog serviceniveau ondanks een uitgebreide geografie en de uiteenlopende behoeften van een gediversifieerd klantenbestand. Een asfaltshingle is een soort muur- of dakshingle die asfalt gebruikt voor waterdichting. Het is een van de meest gebruikte dakbedekkingen in Noord-Amerika omdat het vooraf relatief goedkoop is en vrij eenvoudig te installeren is. Asfaltshingles zijn niet helemaal van asfalt gemaakt.

Ze bestaan eerder uit een basis van glasvezel of viltpapier, bedekt met een waterdichte laag van asfalt en bedekt met keramische korrels. Sinds de ontwikkeling in de jaren 80 is de glasvezelbasis het meest populaire product. Het is lichter en goedkoper, maar geeft het dak nog steeds aanzienlijke stevigheid en extra brandbeveiliging. Asfaltshingles worden ook wel composietgordelroos.

Hun basis is een basis van organisch vilt of glasvezel. Organische viltmatten zijn gemaakt van cellulosevezels die zijn verkregen uit gerecycled oud papier of hout. Deze vezels worden gereduceerd tot een pulp op waterbasis, tot vellen gevormd, gedroogd, in reepjes gesneden en op rollen gewikkeld. Dunnere, lichtere dakspanen met een hogere brandweerstand zijn gemaakt op een basis van glasvezel.

In een typisch proces wordt het glasvezelmembraan gemaakt door fijne glasfilamenten te hakken en deze te mengen met water om een pulp te vormen, dat tot een plaat wordt gevormd. Het water wordt vervolgens uit het vruchtvlees gestofzuigd en er wordt een bindmiddel op de mat aangebracht. Na uitharding wordt de mat op de juiste breedte gesneden en opgerold. Nu installeerde het bedrijf voor het eerst een nieuw dak op een woonhuis in Tampa met behulp van de GAF Timberline HDZ Roofcycle asfaltshingles gemaakt in Tampa.

Latere generaties dakspanen, vervaardigd met glasvezel in plaats van asbest, zorgden voor acceptabele duurzaamheid en brandwerendheid. Langs dakranden en complexe daklijnen wordt meer water gekanaliseerd, waardoor in deze gebieden het verlies sneller optreedt. In de jaren vijftig begonnen zelfdichtende en handmatig aangebrachte lijmen te worden gebruikt om windschade aan dakspandaken te helpen voorkomen. Gordelroos, ontworpen voor gebruik op vochtige locaties, kan enkele koperhoudende korrels in de toplaag bevatten om de groei van algen op het dak te remmen.

Architecturale dakspanen worden vervaardigd met een extra laag asfalt om ze meer dimensie te geven en het uiterlijk van grotere dakbedekkingsproducten zoals hout of leisteen na te bootsen. Is een toonaangevende fabrikant van synthetische en gemodificeerde bitumendakbedekkings- en waterdichtingsmembranen, isolatie, dakcoatings en elastomeercoatings voor toepassingen met lage en steile hellingen. Dimensionale of architecturale dakspanen zijn dikker en sterker, variëren in vorm en grootte en bieden een meer esthetische aantrekkingskracht; het werpen van meer duidelijke, willekeurige schaduwlijnen bootst het uiterlijk van traditionele dakbedekkingsmaterialen zoals houtsnippers beter na. Dit project is het eerste van vele, aangezien GAF zich ertoe heeft verbonden dit jaar met zijn non-profitpartners voldoende gerecyclede asfaltshingles te doneren om 500 huizen opnieuw te dak.

IKO werd meer dan 60 jaar geleden opgericht en is nog steeds een familiebedrijf dat zich bezighoudt met de productie en verkoop van asfaltdakbedekkingsmaterialen. Is een toonaangevende fabrikant van huishoudelijke en commerciële dakbedekkingsproducten, waterdichtingsproducten, composiet dek- en balustradesystemen, en cementen en coatings. In de afgelopen eeuw hebben fabrikanten van asfaltshingles onderzoek en technologie gebruikt om specifieke dakbedekkingsproblemen aan te pakken en nog betere producten te maken. De producten van het bedrijf omvatten een uitgebreid portfolio van systemen voor steile hellingen en commerciële dakbedekkingen, die worden ondersteund door een uitgebreid nationaal netwerk van in de fabriek gecertificeerde aannemers.

.