Wat is de gemiddelde winstmarge voor een dakbedekkingsbedrijf?

Gemiddeld is de verkoop van particuliere dakdekkers in de 12 maanden eindigend op 1 mei met 14 procent gestegen. Ondertussen bedroeg de gemiddelde winstmarge voor dakdekkers 6 procent gedurende de 12 maanden eindigend op 1 mei.

Wat is de gemiddelde winstmarge voor een dakbedekkingsbedrijf?

Gemiddeld is de verkoop van particuliere dakdekkers in de 12 maanden eindigend op 1 mei met 14 procent gestegen. Ondertussen bedroeg de gemiddelde winstmarge voor dakdekkers 6 procent gedurende de 12 maanden eindigend op 1 mei. Volgens de NRCA, de gemiddelde winst voor een dakdekker. is 2,8 procent.

Als u bedenkt hoeveel persoonlijk geld eigenaren in hun bedrijf hebben geïnvesteerd en welke risico's ze nemen, ziet het rendement op de investering er minimaal uit. Dat is wanneer de realiteit begint en je besefte dat 2,8 procent een gemiddelde is. De helft van alle dakbedekkingsbedrijven verdient minder dan dat. Volg deze financiële tips om ervoor te zorgen dat uw bedrijf in de bovenste helft van de cijfers staat.

Onthoud, zoals het adagium zegt: „Je kunt niet beheren wat je niet kunt meten. Ik kan niet spreken van commercieel, maar bij dakbedekking voor woningen zou je vrij gemakkelijk een gemiddelde brutowinst van 30 tot 35% moeten kunnen behalen (winst gedefinieerd als het verschil tussen het totale dollarbedrag van de baan minus arbeid en materialen). Een goed gerund bedrijf dat een behoorlijke kwaliteitscontrole heeft en zijn kosten onder controle houdt, zou 35 tot 40% moeten doen. Een topbedrijf zou 40 tot 45% brutowinst moeten maken.

Sommigen slagen er zelfs in om het een beetje beter te doen. Voor lezers is hun voornaamste zorg de winstgevendheid van residentiële dakdekkers. Maar zo eenvoudig is het nooit. Elke aannemer is anders in hoe hij als juridische entiteit bestaat; hoeveel wordt er als vergoeding aan de eigenaar betaald; en hoe is het bedrijf georganiseerd of gestructureerd? Al deze vragen hebben een grote invloed op het vermogen van een woningdakdekker om jaarlijks een nettowinst van meer dan 14% te genereren.

Voor lezers die huiseigenaren zijn en zich afvragen hoeveel uw plaatselijke dakdekker met uw dak verdient, denkt u misschien dat 14% buitensporig is. De simpele waarheid is dat dit NIET zo is. Een winst van 14% ten opzichte van het risico dat de aannemer op zich neemt voor terugbellen, lekschade en letsel op de bouwplaats is acceptabel. Gezien de aard van wat er bij komt kijken en de risico's is 14% eigenlijk laag.

Houd er bij het bekijken van de kritieke winstvariabelen in figuur 4 rekening mee dat een bedrijf met hoge winst verre van perfect is. Er zijn veel manieren om uw upselling-mogelijkheden te maximaliseren, dus neem even de tijd om niet alleen rekening te houden met het dak, maar ook met ramen, gevelbeplating, dakgoten en andere externe diensten die u mogelijk kunt aanbieden. Van alle directe kosten kunnen de materiaalkosten die voor dakbedekkingsdoeleinden in het bedrijf worden gebracht, worden gewijzigd om de winst te verhogen. Weten wanneer uw bedrijf break-even bereikt, kan helpen om elke maand de winst te maximaliseren en budgetten te doorbreken.

Een typische kleine dakdekker heeft een aantal bemanningen die aan verschillende projecten werken en vaak opdrachten uitbesteden. Wat een nog overtuigender effect heeft, is dat het typische bedrijf een rendement vóór belastingen had op activa van slechts 7,4 procent, terwijl het rendement vóór belastingen met een hoge winst 28,3 procent bedroeg. Tarieven voor de invoer van staal en aluminium, dakdekkers zullen dit jaar waarschijnlijk te maken krijgen met meer inflatie voor hun levering van gordelroos en dakgootmateriaal. De reden om de winst op een later tijdstip te verhogen, is dat loyale klanten ondanks de prijsstijging altijd bij één bedrijf blijven.

Typische dakbedekkingsbedrijven maken tussen 20 procent en 40 procent brutowinst in de dakbedekkingsindustrie. Aangezien woonwijken ofwel kleine gebouwen ofwel middelgrote gebouwen zullen hebben, is de dekking ervan met dak ook minder. Een andere eenvoudige manier om de winstmarges van dakbedekkingsbedrijven te verhogen is door de efficiëntie van uw bedrijf. Winstmarges van ongeveer 6 procent kunnen snel worden opgegeten door een tarief van 10 procent op geïmporteerd aluminium, dus aannemers moeten ervoor zorgen dat ze een noodclausule in contracten opnemen om prijsstijgingen van materialen te dekken wanneer ze worden doorgegeven door hun eigen leveranciers.

In dezelfde zin moet ook het salaris dat u aan uw dakdekkers betaalt, worden gepland en gestandaardiseerd. Elk bedrijf wil zijn winstmarge voor dakbedekking verdubbelen, maar de meerderheid beseft niet hoe eenvoudig het kan zijn. Van weersinvloeden tot overtollige materiaalbestellingen, de winst van een dakbedekkingsbedrijf is vaak sterk afhankelijk van de planning en uitvoering van initiatieven door eigenaren en het hoger management. Driekwart van de residentiële dakdekkers en bijna 90 procent van de ondervraagde commerciële dakdekkers zei dat ze hogere arbeidskosten zien.

.